manitaropita-kotopoulo-gemisti-krema-galaktos-mpeikon-piperies-tiria-sintagi-eisaimonadikigr

Λαχταριστή μανιταρόπιτα με κοτόπουλο

Λαχταριστή μανιταρόπιτα με ζουμερό κοτόπουλο,μπέικον και κρέμα γάλακτος. Μία νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Μανιταρόπιτα με κοτόπουλο

manitaropita-pita-manitaria-kotopoulo-gemisti-krema-galaktos-tiria-mpeikon-diatrofi-sintagi-eisaimonadikigr

 



Φτιάξε και εσύ τη πιο λαχταριστή μανιταρόπιτα γεμιστή με κοτόπουλο, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Θα αγαπήσεις τη συγκεκριμένη πίτα και θα τη φτιάχνεις συνέχεια. Η προετοιμασία της είναι πολύ απλή. Θα γίνει η αγαπημένη πίτα σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια και μη.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη μανιταρόπιτα:

 

  • Ένα έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεσαία φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Ένα κιλό μανιτάρια κομμένα κονσέρβας
  • Μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ένα μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί

 

 

 

Διαδικασία γεμιστής μανιταρόπιτας

manitaropita-me-kotopoulo-mpeikon-krema-galaktos-pites-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή, πάρε το στήθος κοτόπουλο και αφού το πλύνεις καλά, βάλε το να βράσει για μισή ώρα σε μία κατσαρόλα, αφού του προσθέσεις λίγο αλάτι μέσα στο νερό. Έπειτα ψιλόκοψε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, όπως και το σκόρδο, αλλά και τις πιπεριές. Στη συνέχεια πάρε μία άλλη κατσαρόλα και πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

 

Σβήσε με το άσπρο κρασί και μετά πάρε τα μανιτάρια κονσέρβας και ξέπλυνε τα με άφθονο νερό. Ρίξε τα και αυτά μέσα στη κατσαρόλα και άσε τα να ψηθούν όλα μαζί για 10 λεπτά. Βγάλε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα, ρίξε το μπέικον, αφού το ψιλοκόψεις, με λίγο ελαιόλαδο. Άσε το να τσιγαριστεί και έπειτα βγάλε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και κράτα λίγο από τον ζωμό του.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

 

Πάρε το κοτόπουλο και μάδησε το καλά με δύο πιρούνια. Αφού το μαδήσεις, πρόσθεσε το μέσα στο μπέικον και ρίξε μέσα μισό ποτήρι από τον ζωμό κοτόπουλου. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα και ενσωμάτωσε το με τα λαχανικά. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και τέλος βάλε τις κρέμες γάλακτος. Άσε το μείγμα της πίτας να ψηθεί, μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος.

 

Στη συνέχεια πάρε τα φύλλα σφολιάτας και ξεχώρισε τα μισά. Άλειψε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώσε τα μισά φύλλα. Βάλε τη γέμιση της μανιταρόπιτας μέσα και κλείσε γύρω γύρω τα φύλλα που προεξέχουν, αλείφοντας τα με λίγο αυγό που έχουμε χτυπήσει πιο πριν. Ρίξε από πάνω το κίτρινο τυρί και κλείσε τη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα όλα με αυγό. Χάραξε τη πίτα με ένα πιρούνι.

Ψήσε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia