kritharaki-kritharomo-me-loukanika-gemista-manitaria-piperies-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Νόστιμο κριθαρότο γεμιστό με λουκάνικα και πιπεριές

Φτιάξε και εσύ το πιο νόστιμο κριθαρότο γεμιστό με λουκάνικα, πιπεριές και διάφορα λαχανικά. Μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις.

 

Κριθαρότο γεμιστό

kritharaki-gemisto-kritharoto-loukanika-laxanika-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη συνταγή για κριθαρότο, είναι εμπνευσμένη από έναν πολύ καλό μου φίλο που τη φτιάχνει μέχρι και σήμερα. ένα γρήγορο, εύκολο, ελαφρύ και πολύ καλοκαιρινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι γεμάτο αναμνήσεις από τα όμορφα μεσημεριανά καλοκαίρια που γυρίζαμε κουρασμένοι και πεινασμένοι από το καθιερωμένο μας μπάνιο στη θάλασσα. Μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις μέσα στο κριθαρότο σου.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτό το υπέροχο πιάτο.



 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το κριθαρότο γεμιστό:

 

  • Μισή σακούλα κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 συσκευασία μανιτάρια κονσέρβας
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες (1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη)
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • μισό ποτήρι του κρασιού, κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
  • Νερό ή ζωμό κοτόπουλου

 

 

 

 

Εκτέλεση

kritharoto-loukanika-piperies-sintages-manitaria-tigani-mageiriki-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε βάζοντας σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι , ή σε μία κατσαρόλα, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να κάψουν για ένα λεπτό και έπειτα κόβουμε τα λουκάνικα σε μεσαία κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.

Αφού περάσει 1 λεπτό, παίρνουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες ή κομμάτια αναλόγως με τη προτίμηση μας και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κονσέρβας αφού τα έχουμε ξεπλύνει καλά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο μας και οι πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μείγμα.

 

Για περισσότερες νόστιμες, αλμυρές συνταγές δες εδώ

 

Μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας, μαζί και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα και μόλις ρουφήξει τα υγρά του, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κοτόπουλου χρειαζόμαστε για να βράσει καλά το κριθαρότο μας.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και χυλώνει, τότε είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και τέλος, ρίχνουμε και το λεμόνι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις τα υλικά της επιλογής σου σε αυτό το αγαπημένο φαγητό.
  • Επίσης, συνοδεύεται πολύ όμορφα με ρύζι. Αντί για κριθαράκι, χρησιμοποίησε ρύζι και θα το λατρέψεις.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia