auga-kokkina-pasxa-vapse-ta-auga-sou-xoris-vafi-ximika-fisika-liseis-idees-eisaimonadikigr

Κόκκινα αυγά χωρίς βαφή | Βάψε τα αυγά σου φυσικά

Βάψε τα πασχαλιάτικα αυγά σου χωρίς χημικά και βαφές. Φτιάξε κόκκινα αυγά χωρίς βαφή , εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα υγιεινά.

 

Κόκκινα αυγά χωρίς βαφή

kokkina-auga-xoris-vafi-vapse-fisika-ta-auga-sou-pasxa-vafes-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

Το Πάσχα είναι εδώ και σου χτυπάει τη πόρτα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από σπιτικά κουλουράκια γεμάτα αγάπη, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ τα αγαπημένα μας κόκκινα αυγά που κάνουν όλες οι μαμάδες και γιαγιάδες της Ελλάδας. Είναι μία παράδοση που δεν ξεχνιέται και τηρείται κάθε χρόνο ευλαβικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάψουμε κόκκινα τα αυγά μας, αλλά οι βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, περιέχουν πολλά χημικά και πρόσθετα που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Τι θα έλεγες να μπορούσες να βάψεις τα αυγά σου, φυσικά, χωρίς επικίνδυνες βαφές και πρόσθετα χρώματα;

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το καταφέρεις.

 

 

Τι θα χρειαστείς για κόκκινα αυγά χωρίς βαφή:



 

  • 20-30 αυγά
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

 

 

 

Διαδικασία

vapse-ta-auga-sou-fisika-xoris-vafi-liseis-pasxa-kokkina-auga-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξουμε τα αυγά μας είναι πολύ εύκολη. Βάλε μεράκι στην εκτέλεση και θα έχεις τα πιο όμορφα κόκκινα αυγά φέτος.

Ξεκινάμε παίρνοντας τα αυγά. Βάζουμε τα αυγά, προσεχτικά, μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά, όχι παραπάνω. Τα βάζουμε σε κρύο νερό να παγώσουν καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε καλά τα παντζάρια και αφού τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα βράζουμε για περίπου 30-λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφού μαλακώσουν, τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα λιώνουμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε μέσα στο ζουμί τους. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα να βράσει πάλι για 10-15 λεπτά.

Τέλος, βάζουμε τα αυγά μας μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε μέσα να βράσουν μαζί με τα παντζάρια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο κόκκινο χρώμα. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα στολίζουμε όπου θέλουμε. Τα κόκκινα αυγά μας είναι έτοιμα για φέτος!

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia