keik-me-portokali-sokokolasi-zaxaroplastiki-diatrofi-eisaimonadikigr

Κολασμένο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

Φτιάξε και εσύ το πιο κολασμένο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι. Ένα γλυκό που απογειώσει τις αισθήσεις σου.

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

keik-sokolatas-me-portokali-glika-chocolate-eisaimonadikigr

Το συγκεκριμένο κολασμένο κέικ σοκολάτας, είναι το κατάλληλο επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό τραπέζι. Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό που μπορείς να το σερβίρεις σε όλες τις περιπτώσεις και να σε θαυμάζουν όλοι. Επίσης, το καλύτερο συνοδευτικό για αυτό το κέικ, είναι το παγωτό που σε συνδυασμό με τη ζεστή, ζουμερή σοκολάτα, το μεταμορφώνει σε ένα ονειρεμένο γλυκό.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι:

  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός πορτοκάλι
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 3 κρόκους αυγών
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 75 γραμμάρια αλεύρι

 

 

 

Διαδικασία

portokali-keik-sokolatas-gemisto-glika-zaxaroplastiki-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή πάρε τη σοκολάτα και λιώσε τη μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή αλλιώς σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια απέσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό από πορτοκάλι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακάτεψε καλά και άσε το μείγμα στην άκρη.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Σε μία άλλη λεκάνη, ανακάτεψε τα 3 ολόκληρα αυγά, αλλά και τους κρόκους, όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Έπειτα, πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα αυγά και τη ζάχαρη άχνη, αφού έχει κρυώσει αρκετά η σοκολάτα και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Τέλος, πρόσθεσε και το αλεύρι και ανακάτεψε όλο μαζί το μείγμα. Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψί ή χρησιμοποίησε μικρά φορμάκια για cupcakes. Ψήσε το κέικ σοκολάτας ή τα μικρά κεκάκια για 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Το κέικ ή τα μικρά μας κεκάκια είναι έτοιμα να φαγωθούν. Σέρβιρε με παγωτό και ζάχαρη άχνη και απόλαυσε το κολασμένο γλυκό.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia