kanelonia-fournou-me-kima-gemista-polla-turia-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Κανελόνια στον φούρνο με πολλά τυριά

Η πιο λαχταριστή συνταγή για κανελόνια στον φούρνο με πολλά τυριά.

Κανελόνια στον φούρνο

kanelonia-gemista-me-kima-ston-fourno-makaronia-eukoli-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εμπνευσμένη από μία παλιά καλή μου φίλη που μου την έδειξε. Μέχρι σήμερα την έχω τιμήσει άπειρες φορές στο οικογενειακό τραπέζι και όλοι την έχουν λατρέψει. Είναι μία εύκολη συνταγή με εύκολη προετοιμασία και μπορείς να την απολαύσεις το λιγότερο μέσα σε 45 λεπτά.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτά τα κανελόνια που είναι γεμιστά με κιμά και πολλά τυριά.

 

Τι θα χρειαστείς για τα κανελόνια φούρνου:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • Μισό κιλό κιμά της επιλογής σου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • Ντομάτα πελτέ
  • λίγη ζάχαρη
  • 3 κίτρινα τυριά της επιλογής σου

 

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία έτοιμη από κάποιο σούπερ-μάρκετ, είτε μπορείς να φτιάξεις τη δική σου, λιώνοντας σε μία κατσαρόλα λίγο βούτυρο με αλεύρι και μπαχαρικά ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος προσθέτοντας γάλα μέχρι να πήξει καλά. Πρόσθεσε και 2 αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο και έτοιμη η μπεσαμέλ.

 

 

 

Διαδικασία

fournou-kanelonia-me-kima-sintagi-diatrofi-mageiriki-eisaimonadikigr

Για αρχή βάλε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και άσε το να κάψει. Ψιλόκοψε καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο και πρόσθεσε τα μέσα στη κατσαρόλα. Άφησε τα να ροδίσουν και μετά βάλε μέσα τον κιμά ανακατεύοντας συνεχόμενα μέχρι να διαλυθεί. Ρίξε μέσα τον πελτέ ντομάτας και 2-3 ποτήρια νερό. Βάλε και λίγη ζάχαρη και άφησε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά με μισή ώρα. Απέσυρε από τη φωτιά όταν θα είναι έτοιμος. Φρόντισε ο κιμάς να έχει αρκετή σάλτσα.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Στη συνέχεια, πάρε τα κανελόνια και άπλωσε τα σε ένα ταψί. Ρίξε από πάνω τους τον κιμά, προσέχοντας να τα σκεπάσει όλα καλά. Έπειτα, φτιάξε τη μπεσαμέλ ή ετοίμασε την έτοιμη που αγόρασες και ρίξε τη τελευταία πάνω στο μείγμα. Φρόντισε να πάει παντού η μπεσαμέλ και ο κιμάς και τέλος, κάλυψε το μείγμα με 3 κίτρινα τυριά της επιλογής σου. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia