gemistes-piperies-ston-atmo-me-kima-kouskous-sintages-almira-mageiriki-eisaimonadikigr

Καταπληκτική συνταγή για γεμιστές πιπεριές στον ατμό

Δοκίμασε τις πιο νόστιμες γεμιστές πιπεριές στον ατμό. Θα ξετρελαθείς με τη γεύση και τη μυρωδιά αυτής της καταπληκτικής συνταγής.

 

Γεμιστές πιπεριές στον ατμό

gemistes-polixromes-piperies-me-kima-ston-atmo-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το επίσημο ή φιλικό τραπέζι σας, σάς έχουμε τη λύση. Οι γεμιστές πιπεριές, μαγειρεμένες στον ατμό, είναι μια υγιεινή, νόστιμη και πρωτότυπη επιλογή. Μπορείτε να διαλέξετε πιπεριές σε διάφορα χρώματα, για να γίνει το πιάτο σας ακόμη πιο πρωτότυπο. Αν θέλετε να το φτιάξετε για περισσότερα άτομα, διπλασιάστε τις ποσότητες (π.χ. για δώδεκα άτομα θα χρειαστείτε 500 γραμμάρια κιμά, 250 γραμμάρια μανιτάρια, 6 βραστά αβγά και 6 πιπεριές).

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για 6 άτομα)

 

  • 225 Γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 125 Γραμμάρια μικρά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά της σούπας ανάμεικτα αποξηραμένα αρωματικά
  • 3 Μεγάλες πιπεριές, κομμένες στη μέση, χωρίς σπόρους
  • 3 Αβγά βρασμένα, σφιχτά
  • 1 Μεγάλο αβγό, χτυπημένο
  • 1 Τριμμένο κολοκύθι
  • 50 Γραμμάρια τριμμένο τυρί Τσένταρ ή κεφαλογραβιέρα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και άλλο κίτρινο τυρί

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

piperies-polixromes-ston-atmo-sintages-almira-eisaimonadikigr

 

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κουσκους, τα βρασμένα αβγά που τα έχουμε κόψει σε τέταρτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις πιπεριές.
Βάζουμε τις πιπεριές στο καλαθάκι της κατσαρόλας ατμού με το άνοιγμα προς τα πάνω, σκεπάζουμε το σκεύος και τις μαγειρεύουμε στον ατμό για 20 με 25 λεπτά.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Αναμειγνύουμε το αβγό με το κολοκύθι και το τυρί. Σκεπάζουμε με το μείγμα τις μαγειρεμένες πιπεριές και τις ψήνουμε στο γκριλ για 3 με 4 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές, με βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι και φρέσκο ψωμί.

 

 

 

ΕΞΤΡΑ ΤΙΠ ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ

Το μπρόκολο ή το κουνουπίδι θα μπορούσαν να βράζονται μέσα στο νερό του σκεύους πάνω από το οποίο σιγομαγειρεύονται οι πιπεριές. Αν θέλουμε ιδιαίτερη γεύση και έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο σκόρδο. Εναλλακτικά, αντί για μπρόκολο θα μπορούσαμε να βάλουμε δίπλα στις πιπεριές έξτρα ψητά μανιτάρια.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia