Εύκολη και νόστιμη τάρτα με maltesers

Μία εύκολη και γρήγορη τάρτα με maltesers που θα λατρέψεις. Φτιάξε τη σε μία ειδική περίπτωση και στις γιορτές με τους αγαπημένους σου.

 

Εντυπωσιακή, εύκολη και γρήγορη τάρτα με maltesers

tarta-me-maltesers-sokolata-eukoli-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Πάντα ψάχνουμε γλυκά, εύκολα πρωτότυπα και κυρίως με λίγα και οικονομικά υλικά. Θέλουμε να βρούμε κάτι που θα εντυπωσιάσουμε και θα αφήσουμε άφωνους τους αγαπημένους μας. Σας έχω μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι να την φτιάχνετε συνέχεια.
Ένα από τα αγαπημένα μας συσκευασμένα γλυκά είναι η ιδιαίτερη γεύση που έχουν οι λαχταριστές σοκολατένιες μπαλίτσες ή αλλιώς maltesers. Τώρα μπορούμε με απογειώσουμε αυτήν την λιχουδιά φτιάχνοντας , την δική μας τάρτα με maltesers. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.

 

 

Τι θα χρειαστείς:

  • 3 σακουλάκια maltesers ( αν θέλουμε πιο χοντρή βάση μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα)
  • Βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 4 αυγά (κρόκους μόνο )
  • Ένα κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια .

 

 

Εκτέλεση

maltesers-glika-tarta-sokolata-eisaimonadikigr

 

Παίρνουμε τα δυόμιση πακέτα από τα maltesers, και τα βάζουμε στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Βάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το βούτυρο.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψάκι σε σχήμα τάρτας και το αλείφουμε στον πάτο καθώς και στα τοιχώματα με βούτυρο. Βάζουμε την βάση μας από maltesers και την απλώνουμε να πάει παντού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε και όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ανακατέψουμε καλά όλο το μείγμα μας, το αδειάζουμε πάνω στην βάση της τάρτας μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά να σκληρύνει η βάση μας.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

 

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια και αφού τη φτιάξουμε, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας maltesers που θα το έχουμε κάνει σκόνη, ξανά χτυπάμε όλη την κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα δροσερό μέρος.
Μόλις περάσει η μία ώρα, απλώνουμε την κρέμα από πάνω από τη τάρτα μας.
Το μισό πακέτο που μας περίσσεψε από τα maltesers, το θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια και διακοσμούμε τη τάρτα με αυτά. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia