xalia-sxeseis-xorismos-klama-ponos-eisaimonadikigr

Χώρισα και είμαι χάλια.Τι να κάνω για να το ξεπεράσω;

Χωρισμός και αυταπάτες. Ξέρω πως νιώθεις και ξέρω ποιο είναι το αντίδοτο για σένα. Χώρισα και είμαι χάλια. Τι να κάνω για να το ξεπεράσω;

 

Όλοι και όλες μας έχουμε περάσει τουλάχιστον τη φάση του χωρισμού στη ζωή μας ή πρόκειται να τη περάσουμε αν δεν την έχουμε περάσει ήδη. Όλοι μας έχουμε πονέσει, έχουμε κλάψει, έχουμε χτυπηθεί στα πατώματα ακούγοντας καψουροτράγουδα. Άλλοι το παίρνουν πιο ελαφριά και άλλοι κλείνουν μπουκάλι στη Πάολα κάθε εβδομάδα μέχρι ‘‘το ποτό να τους απαλύνει τον πόνο”. Κι όμως, όλα αυτά είναι μία μορφή ξεσπάσματος της στεναχώριας μας. Πνίγουμε τα συναισθήματα μας και τον πόνο, στο ποτό και στο κλάμα μέχρι να το ξεπεράσουμε.

 

 

xorismos-sxeseis-ponos-eisaimonadikigr

 

 

Πώς το ξεπερνάς όμως; Χώρισα και είμαι χάλια …



 

Μπορεί αυτή τη στιγμή να πονάς παντού αλλά ο πόνος προέρχεται από το μυαλό. Τα πάντα προέρχονται από το μυαλό. ”Το πρόβλημα δεν είναι το πρόβλημα καθαυτού αλλά πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα”.

 

 

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

 

Ένας χωρισμός δεν αντιλέγω είναι ένα μεγάλο θέμα αλλά πονάει όσο εμείς του επιτρέψουμε. Τι εννοώ; Δηλαδή, αν αντιμετωπίσεις τον χωρισμό σου σαν το τέλος του κόσμου, τότε έτσι θα νιώθεις. Λες και ήρθε το τέλος του κόσμου.

 

 

xorismos-entasi-klama-ponos-sxeseis-xorismos-eisaimonadikigr

 

Αν από την άλλη χαλαρώσεις και σκεφτείς πιο λογικά και το πάρεις απόφαση ότι έτσι είναι η ζωή και έτσι είναι οι σχέσεις (ότι κάποια στιγμή τελειώνουν, δεν πάνε όλες για γάμο) τότε πίστεψε με θα το ξεπεράσεις πολύ πιο εύκολα απ’όσο πιστεύεις.

Το επόμενο βήμα είναι να κάτσεις να αναλογιστείς τους λόγους που χώρισες. Αν οι λόγοι ήταν απλοί, πίστεψε με δεν θα χώριζες. Για να χωρίσεις πάει να πει πως αυτό που σας χωρίζει, είναι μεγαλύτερο από αυτό που σας ενώνει. Αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι μόνο τα θετικά της σχέσης σου και δεν σκέφτεσαι τι κακό σου έκανε.

 

 

 

Για περισσότερες συμβουλές για σχέσεις πάτα εδώ

 

 

Τώρα το επόμενο βήμα είναι να ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά της σχέσης. Αν τα αρνητικά της σχέσης είναι περισσότερα, τότε ξέρεις τι γίνεται. Θες να γυρίσεις πίσω σε αυτόν τον άνθρωπο; Είσαι σίγουρος/η;

 

 

sxesi-xorismos-eisaimonadikigr

Τέλος, σκέψου το πιο λογικό πράγμα που υπάρχει. Όλα μα όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο που θα τον καταλάβεις αργότερα. Αν ο λόγος που χώρισες με αυτόν τον άνθρωπο, είναι για να βρεις κάτι πολύ καλύτερο, τότε αξίζει τα πάντα ο πόνος σου τώρα.

 

 

Ξεκόλλα, η ζωή δεν τελειώνει τώρα. Βγές έξω με τους φίλους σου (έλα παραδέξου το τους έχεις ψιλοπαρατήσει λόγω σχέσης), πήγαινε στα μαγαζιά, τρέξε στον δρόμο, άκου τα αγαπημένα σου τραγούδια, παίξε στη παραλία, χάιδεψε έναν σκύλο, δες παλιούς συγγενείς που έχετε χαθεί, χόρεψε, ζήσε! Η ζωή είναι πολύ μικρή για στεναχώριες και μάλιστα ανούσιες.

 

 

happy-eutuxia-xorismos-xara-sxeseis-eisaimonadikigr

Και προς θεού, μην πιστεύεις στο ρητό ‘‘ο έρωτας με έρωτα περνάει” γιατί το να φύγεις από μία σχέση και μετά να πας απευθείας σε άλλη χωρίς να έχεις κάτσει μόνος/η σου να δεις τι έφταιξε και τι λάθη δεν πρέπει να ξανά κάνεις ή να ξανά ανεχτείς, τότε τσάμπα κόπος. Και τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου θα πληγώσεις αλλά και εσένα.  Μείνε μόνος/η σου να ηρεμήσεις, να σκεφτείς, να στεναχωρηθείς με την ησυχία σου και όταν πιστέψεις ότι είσαι ξανά έτοιμος/η για σχέση τότε ναι.

 

 

Και επαναλαμβάνω…ΖΗΣΕ! Η ζωή είναι τόσο μικρή αλλά και τόσο όμορφη…

 

 

xara-filoi-sxeseis-paralia-eisaimonadikigr

 

 

Post Author: Eisaimonadikigr