diaitis-mousakas-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Υγιεινός μουσακάς διαίτης | Φτιάξε υγιεινό μουσακά διαίτης

Υγιεινός μουσακάς διαίτης. Και ποιος δεν θα ήθελε τον αγαπημένο του μουσακά σε μία υγιεινή παραλλαγή; Μάθε πως να τον φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα.

 

Έλα μαζί μου στον αγαπημένο κόσμο της κουζίνας μου και μάθε τα μυστικά για έναν απολαυστικό μουσακά χωρίς πολλές θερμίδες που μπορείς να τον φας χωρίς τύψεις.

 

Υγιεινός μουσακάς διαίτης

mousakas-diaitis-ugieinos-fagita-sintages-thermides-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Τι θα χρειαστείς:(Για ένα μεσαίο ταψάκι)



 

Για τον κιμά:

Ένα κιλό κιμά κοτόπουλου ή σόγιας (αντί για κάποιον κιμά μπορείς να βάλεις μανιτάρια κονσέρβας)

Δύο κανονικά ξερά κρεμμύδια

Μία σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες

Αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι

 

Λαχανικά που θα χρειαστείς:

Έξι μεγάλες πατάτες

Δύο κολοκυθάκια

 

Για τη μπεσαμέλ: 

Πουρές πατάτας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο τυρί

 

 

 

Διαδικασία

mousakas-ugieinos-diatrofi-liges-thermides-fagita-sintages-eisaimonadikigr

Για αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί. Τους βάζουμε ελάχιστο λάδι από πάνω, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα.

Συνεχίζουμε με τον κιμά. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια. Ύστερα παίρνουμε και τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε μέσα τον κιμά ή τα μανιτάρια μας (ότι θέλουμε εμείς). Αφήνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί και ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας. Αφού ψηθεί λίγο, ρίχνουμε μέσα και τη ντομάτα και λίγο ζάχαρη για τη ξινίλα της ντομάτας. Τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί και προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό για να βράσουν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να γίνουν για μισή ώρα περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Για περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές πάτα εδώ

 

Για τη μπεσαμέλ,  θα βράσετε λίγες πατάτες και αφού τις πολτοποιήσετε, θα προσθέσετε τα μπαχαρικά που χρειάζονται και στο τέλος αν θέλετε λίγο τυρί τριμμένο.  Αυτή είναι μία διαφορετική πιο υγιεινή μπεσαμέλ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε.

Τέλος, συναρμολογούμε τον μουσακά μας. Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και βάζουμε μία στρώση σε ένα ταψί από τα λαχανικά, μία στρώση κιμά, μία λαχανικά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος, βάζουμε και τη μπεσαμελ πατάτας και λίγο τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά και ο μουσακάς μας είναι έτοιμος. Ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr