aposmitiko-idrotas-fisiko-spitiko-aroma-soma-eisaimonadikigr

Φτιάξε το δικό σου σπιτικό αποσμητικό

Εσύ το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό αποσμητικό; Ένα φυσικό αποσμητικό χωρίς χημικά και επιβλαβείς ουσίες.

 

Όλα τα προϊόντα ομορφιάς που πωλούνται στα καταστήματα και που με τόσο μανία αγοράζουμε, δεν έχουν στο μείγμα τους ούτε ένα φυσικό προϊόν. Περιέχουν πολλά χημικά συστατικά καθώς και πολλές ουσίες που οι περισσότερες είναι καρκινογόνες και πολύ επιβλαβείς για τον οργανισμό μας.

Θέλεις να βάζεις πάνω σου τέτοια προϊόντα; Που επιβαρύνουν την επιδερμίδα και τον οργανισμό σου; Αν όχι τότε συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πως θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, με υλικά που έχεις στη κουζίνα σου και τρώγονται, το δικό σου φυσικό αποσμητικό.

 

 

 

Σπιτικό αποσμητικό

spitiko-aposmitiko-fisiko-soma-eisaimonadikigr

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • Ένα γυάλινο μικρό βαζάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας πούδρα

 

 

 

Για περισσότερες ”σπιτικές” συμβουλές ομορφιάς πάτα εδώ

 

Διαδικασία

fisiko-spitiko-aposmitiko-soma-masxales-eisaimonadikigr

Για αρχή θα χρειαστείς ένα μεγάλο μπολ για να βάλεις τα υλικά. Βάλε την πούδρα μέσα στο μπολ και ανακάτεψε τη καλά με ένα πιρούνι για να μην έχει κομματάκια. Ύστερα, πρόσθεσε και τη μαγειρική σόδα και ανακάτεψε πάλι καλά και τα δύο υλικά μαζί. Στο τέλος, πρόσθεσε το λάδι καρύδας (υπάρχει και στη μορφή βουτύρου αλλά και σαν κανονικό έλαιο) και ανακάτεψε καλά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό το μείγμα θέλει ανακάτεμα για τουλάχιστον τρία ως πέντε λεπτά μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή και τα υλικά να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησε το πίσω μέρος του κουταλιού σου. Με αυτόν τον τρόπο τα υλικά θα λιώσουν πιο γρήγορα και θα γίνουν όλα ένα.

 

Συνέχισε το ανακάτεμα και αφού δεις ότι έχει αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, τοποθέτησε το μέσα στο βαζάκι. Το αποσμητικό σου είναι έτοιμο.

Διατήρησε το στο ψυγείο και εφάρμοσε το μετά το μπάνιο σου ή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το συγκεκριμένο αποσμητικό εκτός από ωραία μυρωδιά, σου προσφέρει και τέλεια ενυδάτωση λόγω του λαδιού.

Καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr