spitiko-fisiko-antiliako-ilios-kalokairi-eisaimonadikigr

Φτιάξε το δικό σου σπιτικό αντηλιακό χωρίς πολύ κόπο

Μην χαλάς άλλα χρήματα για ακριβά αντηλιακά. Φτιάξε τώρα το δικό σου σπιτικό αντηλιακό γρήγορα, εύκολα και με πολύ λίγα υλικά.

 

 

Σπιτικό αντηλιακό

antiliako-spitiko-fisiko-eisaimonadikigr

 

 

Τώρα το καλοκαίρι το δέρμα μας θέλει περισσότερη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Έτσι πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 για σώμα αλλά κυρίως για το πρόσωπο μας που είναι πιο ευαίσθητο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά αντηλιακά που ναι μεν κάνουν καλό και προστατεύουν όσο μπορούν το δέρμα μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα τα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν χημικά που μπορούν να μας βλάψουν. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό αντηλιακό με υλικά που ξέρουμε από που προέρχονται.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το σπιτικό αντηλιακό:



 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο με την αγαπημένη σας μυρωδιά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι από σμέουρο
  • 2 φακελάκια στεγνά μαύρο τσάι

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

fisiko-antiliako-ilios-eisaimonadikigr

 

Ανακάτεψε σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά το βούτυρο καριτέ μέχρι να λιώσει. Απέσυρε το από τη φωτιά και άσε το στην άκρη να κρυώσει για πέντε λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο, πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το λάδι από σμέουρο. Ανακάτεψε όλα τα έλαια καλά καλά και μετά βάλε και το αρωματικό έλαιο που έχεις επιλέξει με την αγαπημένη σου μυρωδιά. Βάλε το μείγμα μέσα στο μπλέντερ και αφού ανοίξεις τα φακελάκια του τσαγιού, πρόσθεσε το περιεχόμενο τους μέσα στο μείγμα. Χτύπα το μείγμα για πέντε λεπτά και το φυσικό σου αντηλιακό είναι έτοιμο.

Τοποθέτησε το σε ένα μπουκάλι με στόμιο για σπρέι και αποθήκευσε το σε σκιερό και δροσερό μέρος. Το αντηλιακό κρατάει γύρω στη μία με δύο εβδομάδες και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ότι ώρα της ημέρας θελήσεις.

Αν δεν βρίσκεις τα προϊόντα στα συνηθισμένα καταστήματα, ψάξε να τα βρεις στα μαγαζιά που πουλάνε φυσικά προϊόντα.

 

Συμβουλή της ημέρας, είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και να προτιμάτε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς που βοηθάνε στη καταπολέμηση του ήλιου και ενισχύουν το δέρμα σας. Γιατί ο καλύτερος σύμμαχος του σώματος μας, είναι η ίδια η διατροφή μας.

 

 

 

 

Καλή σου επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr