laxanika-diskolo-paidi-den-thelei-na-faei-diatrofi-fagito-tropoi-na-faei-pokogeneia-simvoules-eisaimonadikigr

Παιδί και Διατροφή | Το παιδί σας δεν τρώει εύκολα; Σου έχω τη λύση

Παιδί και διατροφή. Το παιδί σας δεν αποδέχεται να δοκιμάσει όλα τα φαγητά που του σερβίρετε; Μην ανησυχείς, σου έχω τη λύση.

 

Παιδί και Διατροφή

paidi-oikogeneia-diatrofi-pos-na-faei-apo-ola-ta-fagita-diatrofi-mama-eisaimonadikigr

Πολλές είναι οι μαμάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, το μικρό τους «ψειρίζει» το φαγητό που έχει στο πιάτο του. Δεν του αρέσουν τα φρούτα, δεν θέλει τα λαχανικά ούτε να τα βλέπει. Μόλις δει ψάρι αλλάζει δρόμο και κάθε φορά που του μιλάτε για φακές, αρακά και σπανακόρυζο ρωτάει: «Τι άλλο έχουμε;».

Στατιστικά οι βασικότερες ομάδες τροφίμων με τις οποίες τα παιδιά δεν τα πάνε και πολύ καλά είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και το ψάρι. Αρχικώς, αποκλείουμε την περίπτωση να είναι άρρωστο. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της αδιαθεσίας ή ακόμα και της απλής δραστηριότητας, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλους παράγοντες για να βρούμε λύση. Ευτυχώς, υπάρχει στρατηγική και γι’αυτό το πρόβλημα.

 



 

 

 

Απλά βήματα

laxanika-gia-paidia-diatrofi-pos-na-faei-to-paidi-mou-eisaimonadikigr

 

Το πρώτο βήμα είναι να μην το πιέζετε. Πολλές φορές, ένα παιδί που δεν θέλει να φάει, είναι ήδη «παραταϊσμένο». Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάμε τα παιδιά όλη μέρα, κρατώντας ένα πιάτο κι ένα κουτάλι. Φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

 

Αρχίζοντας από το πρωινό, καλό θα ήταν να τους προσφέρουμε ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα. Ποιο παιδί αρνείται τη σοκολάτα? Κάνουμε έτσι την αρχή για να πάρει θρεπτικά στοιχεία με το ξεκίνημα της ημέρας.

 

 

Αν δεν τρώει φρούτα, μπορούμε να τα βάλουμε σε σπιτικά γλυκά, μια τάρτα φρούτων, για παράδειγμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να αναμείξουμε στο μπλέντερ ολόκληρα φρούτα μαζί με γάλα ή γιαούρτι και να τον παρουσιάσουμε ως τον «χυμό της τελευταίας μόδας».

 

 

diatrofi-gia-paidia-frouta-laxanika-oikogeneia-mama-simvoules-eisaimonadikigr

 

Για να καταναλώσει πιο εύκολα τα λαχανικά, μπορούμε να τα «κρύψουμε» σε μία σπιτική πίτσα. Για πιο μικρά παιδιά, μπορούμε να φτιάξουμε φατσούλες με λαχανικά.

 

 

Το ψάρι είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Η λύση είναι οι κροκέτες ψαριού, που τρώγονται πιο εύκολα.

 

Τα όσπρια μπορούν να καμουφλαριστούν στις σαλάτες. Αν τρώει ρύζι, μπορούμε να φτιάξουμε φακόρυζο ή ρεβυθόρυζο. Στην αρχή μπορεί να αναμειχθεί με λίγη φέτα, για πιο νόστιμη γεύση.

Post Author: Eisaimonadikigr