kormos-sokolatas-glika-suntagi-pagomeno-diatrofi-eisaimonadikigr

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με λίγα υλικά

Ο κορμός σοκολάτας πάντα ήταν το πιο καλοκαιρινό γλυκό για όλη την οικογένεια. Εσύ ξέρεις πως μπορείς να το φτιάξεις; Κορμός σοκολάτας με λίγα υλικά.

 

Ακόμα θυμάμαι τον αγαπημένο σοκολατένιο κορμό που έβγαζε η μαμά, μετά το μεσημεριανό και μας σέρβιρε με τόση αγάπη. Αυτό το παγωμένο, τραγανιστό γλυκό που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε μέχρι και σήμερα. Τόσες αναμνήσεις που μας πλημμυρίζουν και τόσες που ακόμα μας περιμένουν να τις συναντήσουμε.

Έλα μαζί μου να σου δείξω και εγώ τη δική μου παραλλαγή αυτού του αγαπημένου γλυκού.

 

 

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με λίγα υλικά

gliko-kormos-sokolatas-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



 

  • Ένα πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
  • 200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

 

 

Διαδικασία

sokolata-kormos-pagoto-gliko-eisaimonadikigr

 

Για αρχή πάρε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξεις το γλυκό. Βάλε μέσα στο σκεύος το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε το καλά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει και να αφρατέψει καλά. Μόλις δεις ότι το μείγμα έχει μαλακώσει και έχει αρχίσει να ασπρίζει, πρόσθεσε μέσα και το κακάο και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα ρίξε και τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος βάλε και το κονιάκ.

 

 

 

Μόλις προσθέσεις όλα τα υλικά, ανακάτεψε το μείγμα καλά μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα. Στη συνέχεια, πάρε τα μπισκότα και σπάσε τα σε μεσαία ή λίγο χοντρά κομμάτια. Με το που τα σπάσεις, πρόσθεσε τα και αυτά μέσα στο μείγμα και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου.

Στη συνέχεια, μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο τραπέζι σου και προσπάθησε να φτιάξεις έναν κύλινδρο σε σχήμα με το μείγμα στη μέση της λαδόκολλας. Τακτοποίησε τον όμορφα και τέλος τύλιξε το μείγμα σφιχτά με τη λαδόκολλα. Αν δεν έχεις λαδόκολλα, χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο.

Άσε το γλυκό στη κατάψυξη για τρεις με τέσσερις ώρες και είναι έτοιμο για να το απολαύσεις. Αν θέλεις στόλισε το με τρούφα σοκολάτας ή με ότι άλλο θέλεις εσύ.

 

Καλή επιτυχία! 

Post Author: Eisaimonadikigr