kathariotita-fournos-mikrokimaton-lisi-eisaimonadikigr

Καθάρισε πανεύκολα τον φούρνο μικροκυμάτων σου

Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων σου με υλικά που όλοι και όλες έχουμε στα ντουλάπια μας.

 

Καθαριότητα και κουζίνα

fournos-mikrokimaton-kathariotita-kouzina-eisaimonadikigr

Μία μέρα όπως καθάριζα τις συσκευές της κουζίνας μου, παρατήρησα το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων μου. Τα λόγια είναι περιττά. Το ζεσταμένο φαγητό του τελευταίου μήνα, είχε πεταχτεί και κολλήσει πάνω στα τοιχώματα του φούρνου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η ”ελεύθερη τέχνη” της πίτσας και της σούπας.

Για περισσότερες σπιτικές λύσεις πάτα εδώ

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να καθαρίσουμε το εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων μετά τη χρήση του. Δεν σας αδικώ μιας είμαι κ εγώ σε αυτή την ομάδα. Όμως πρέπει να σκεφτούμε, ότι αν αφήσουμε πολύ καιρό τα αποφάγια μέσα στη συσκευή, θα δημιουργηθούν μικρόβια, μικροοργανισμοί και διάφοροι ”κάτοικοι” της κουζίνας. Μην μιλήσω για τις αγαπημένες σε όλους μας κατσαρίδες.

Μην ανησυχείς όμως γιατί σου έχω την  πιο οικονομική και εύκολη λύση που υπάρχει. Ετοιμάσου να καθαρίσεις τον φούρνο σου με ένα υλικό που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας.

 

 

 

Φούρνος μικροκυμάτων και λύση στη καθαριότητα

kathariotita-fournos-mikrokimaton-kouzina-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

Το μόνο που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον φούρνο σου, είναι ένα μεγάλο μπολ, νερό και χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι (θέλουμε απαραίτητα φρέσκο λεμόνι και όχι αυτούς τους χυμούς του εμπορίου.)

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις νερό μέσα το μπολ μέχρι τη μέσα και να στύψεις μέσα το φρέσκο λεμόνι. Ανακάτεψε τα και βάλε τα στον φούρνο σου. Βάλε το σε λειτουργία για πέντε λεπτά και μετά βγάλε το από τον φούρνο. Αυτό το νερό δεν είναι για χρήση τώρα και πρέπει να το πετάξεις.

Το επόμενο βήμα, είναι να πάρεις το σφουγγαράκι που έχεις για να πλένεις τα πιάτα σου και να καθαρίσεις απαλά τις βρομιές και τα υπολείμματα. Θα εξαφανιστούν όλα με ένα απλό πέρασμα χωρίς κόπο και τρίψιμο. Προσπάθησε το και γράψε μου τα αποτελέσματα σου σε σχόλιο από κάτω.


Post Author: Eisaimonadikigr