cake-sokolatas-se-koupa-fournos-mikrokimaton-gluka-suntages-eisaimonadikigr

Κέικ σοκολάτας σε κούπα έτοιμο σε 5 λεπτά

Τι πιο λαχταριστό από ένα κέικ σοκολάτας; Και μάλιστα έτοιμο σε 5 λεπτά; Και μέσα σε κούπα; Μα πώς γίνεται αυτό; Κέικ σοκολάτας σε κούπα.

 

Καθώς έψαχνα για μία νόστιμη αλλά γρήγορη συνταγή, θυμήθηκα ένα εύκολο γλυκό που μας έκανε η μητέρα μου όταν ήμασταν παιδιά, όταν θέλαμε κάτι μετά το παιχνίδι. Ήταν τόσο νόστιμο γλυκό που δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας. Και το καλύτερο από όλα; Μπορείτε να το κάνετε μαζί με τα παιδιά σας.

 

Πώς το κάνετε; Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε τα πάντα για αυτό το υπέροχο γλυκό.

 

 

 

Κέικ σοκολάτας σε κούπα

cake-keik-sokolatas-kommatakia-sokolatas-glika-suntages-eisaimonadikigr

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • Μία κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα αυγό
  • Προαιρετικά: Κομματάκια σοκολάτας

 

 

 

Διαδικασία

glika-keik-cake-chocolate-sokolata-mug-koupa-eisaimonadikigr

 

Για αρχή πάρε μία βαθιά κούπα του καφέ. Έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι μέσα στη κούπα μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά τα στερεά υλικά και στη συνέχεια ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και το αυγό.

Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και αν θέλεις για περισσότερη γεύση, πρόσθεσε μέσα λίγα κομματάκια σοκολάτα της επιλογής σου. Αν δεν σου αρέσει η σοκολάτα, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα.

 

Για περισσότερα νόστιμα και εύκολα γλυκά πάτα εδώ

 

Αφού ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά μαζί μέσα στη κούπα σου, τοποθέτησε τη μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σου για 1-2 ακριβώς λεπτά. Μετά από 1-2 λεπτά το γλυκό μας είναι έτοιμο. Πρόσεχε πως θα βγάλεις τη κούπα από τον φούρνο για να μην καείς.

 

sokolatas-cake-koupa-ena-lepto-eisaimonadikigr

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό του κόσμου είναι έτοιμο να το απολαύσεις μόνος/η σου, είτε με την οικογένεια και τους φίλους σου.

Μπορείς να συνοδεύσεις το κέικ σοκολάτας, με κάποιο παγωτό, είτε με σαντιγί ή με ζάχαρη άχνη. Επίσης, μία καλή ιδέα είναι τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα για μεγαλύτερη απόλαυση.

Το γλυκό που θα λατρέψουν όλοι και όλες.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr