mallia-apala-ugih-simvoules-ugeia-metaksi-peripoihsh-muistika-omorfia

Θαυματουργά μικρά μυστικά για να αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μάθε και εσύ κάποια θαυματουργά μικρά μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ εύκολα και γρήγορα υγιή και λαμπερά μαλλιά μόνο για σένα που είσαι μοναδική.

 

Υγιή και λαμπερά μαλλιά

apala-ugih-metaksenia-mallia-mistika-mallion-peripoihsh-ugeia-frontida-epanorthosi-eisaimonadikigr

Αν τα μαλλιά σας είναι τόσο θαμπά που μέχρι και τα παπούτσια σας γυαλίζουν περισσότερο, μην ανησυχείτε, υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε την αστραφτερή κόμη που ονειρεύεστε.

 

 



 

Αυτή η στιλπνότητα των μαλλιών, που βρίσκονται σε πραγματικά καλή κατάσταση, είναι αποτέλεσμα μιας υγιεινής ζωής και διατροφής. Η καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του κρανίου ευνοεί την παραγωγή του σμήγματος, του φυσικού λιπαντικού που εκκρίνεται από τους αδένες γύρω από τη ρίζα κάθε τρίχας. Έτσι, όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, το σμήγμα μαλακώνει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας και την κάνει να πέφτει μαλακά και απαλά. Το φως αντανακλά σ’ αυτή την επιφάνεια και δίνει την επιθυμητή λάμψη.

Όταν όμως τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή κατεστραμμένα, οι εξωτερικές στοιβάδες κάθε τρίχας γίνονται τραχιές και σχίζονται. Το σμήγμα δεν μπορεί πια να «λειάνει» την επιφάνεια. Έτσι, όσο και να τα βουρτσίζετε, το αποτέλεσμα θα είναι θαμπά και άτονα μαλλιά. Γι’ αυτό και η συμβουλή «εκατό βουρτσίσματα κάθε βράδυ» για να γυαλίζουν τα μαλλιά είναι μύθος. Η λάμψη των μαλλιών προέρχεται από την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και για να την διατηρήσετε χρειάζεται προσεκτική φροντίδα –το πολύ βούρτσισμα απλώς ευνοεί τον σχηματισμό της ψαλίδας.

 

 

 

 

Μικρά μυστικά για απαλά μαλλιά

iperoxa-ugii-mallia-ugeia-omorfia-mallion-mistika-simvoules-eisaimonadikigr

 

  • Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μία μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Θα πρέπει να μείνει στα μαλλιά σας για τουλάχιστον είκοσι λεπτά και συχνά χρειάζεται θερμότητα για να απορροφηθεί. Αν η κατάσταση των μαλλιών σας δεν είναι καλή, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα.

 

  • Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζανάκι, βάλτε το να ζεσταθεί για ένα περίπου λεπτό και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με κατεύθυνση από τις ρίζες προς τις άκρες. Στη συνέχεια, χτενίστε τα με μια χοντρή χτένα, ώστε να απλωθεί παντού το λάδι. Αφήστε το για είκοσι λεπτά και λουστείτε. Όταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν, θα είναι αγνώριστα.

 

Για περισσότερες συμβουλές για μαλλιά δες εδώ

 

 

  • Μην το παρακάνετε με τη χρήση του σαμπουάν. Ένα καπάκι από το σαμπουάν σας αρκεί για να απομακρύνετε σκόνη και υπολείμματα από προϊόντα styling.

 

 

 

 

  • Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση της ισιωτικής. Τα εργαλεία θερμότητας επιβαρύνουν ή μπορεί και να καταστρέψουν την ποιότητα της τρίχας.

 

  • Ταυτόχρονα με την εξωτερική φροντίδα θα χρειαστεί και εσωτερική. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδηρο, ιώδιο και χαλκό.

 

 

 

Σας άρεσαν αυτές οι συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά;



Post Author: Eisaimonadikigr