spitiko-psomi-zimi-sintages-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη σπιτική ζύμη για ψωμί

Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις τη πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή ζύμη για ψωμί και ξετρέλανε τους πάντες. Όλοι θα λατρέψουν το ψωμί σου.

 

Έτσι, όπως καθόμουν μία μέρα, σκεφτόμουν τι έχω να φτιάξω εδώ και πολύ καιρό. Αποφάσισα να φτιάξω σπιτικό ψωμί για να δοκιμάσουμε μία φορά όλοι στην οικογένεια τι σημαίνει να φτιάχνεις το δικό σου λαχταριστό καρβέλι.

Το έφτιαξα, το απόλαυσα και μοιράζομαι μαζί σου τη δική μου νόστιμη αλλά και πολύ απλή εκδοχή σπιτικού ψωμιού.

 

 

Ζύμη για ψωμί

psomi-spitiko-zimi-sintagi-diatrofi-eukoli-sintagi-eisaimonadikigr



 

 

Τι θα χρειαστείς:

 

  • Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα ποτήρι νερό
  • Ένα φακελάκι ξερή μαγιά
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

Εκτέλεση

spitiki-zimi-gia-psomi-sintagi-diatrofi

Βάλε σε ένα μπολ, το νερό μαζί με τη μαγιά και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά. Αφού διαλυθεί, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μαζί.

Έπειτα κοσκίνισε το αλεύρι σιγά σιγά και άφησε το στην άκρη. Πάρε το μπολ με τα υλικά από πριν και ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχόμενα με τα χέρια σου μέχρι να γίνει μία ζύμη. Ρίξε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια σου. Ζύμωσε τη ζύμη για πέντε με δέκα λεπτά και στη συνέχεια σκέπασε τη με πετσέτες ή ότι άλλο βρεις για να τη κρατήσεις ζεστή. Αφού τη σκεπάσεις βάλε τη σε κάποιο ζεστό μέρος και άφησε τη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

 

Η ζύμη για να πετύχει το ψωμί πρέπει αν έχει φουσκώσει καλά. Αν δεν έχει φουσκώσει κάτι έχεις κάνει λάθος. Επίσης, φρόντισε να μην τη ξεσκεπάζεις για να μην χάνει τη θερμότητα της.

Τέλος, αφού φουσκώσει, άλειψε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάλε και λίγο στα χέρια σου. Φτιάξε 2-3 καρβελάκια και άπλωσε τα στο ταψί. Ψήσε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά και έτοιμο το ψωμάκι μας.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr