salata-makaronia-diaitis-penes-suntages-eisaimonadikigr

Δροσερή σαλάτα διαίτης με μακαρόνια πένες και τυρί κρέμα

Μία νόστιμη και δροσερή συνταγή διαίτης με μακαρόνια πένες που θα τη λατρέψετε. Φτιάξε και εσύ τη πιο νόστιμη σαλάτα διαίτης με μακαρόνια πένες.

 

Τι πιο τέλειο από μία δροσιστική και συνάμα λαχταριστή σαλάτα μακαρονιών που θα λατρέψετε όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας; Εκτός από νόστιμη είναι και υγιεινή μιας και δεν περιέχει περιττά λιπαρά. Πώς θα τη κάνεις; Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε.

 

 

Σαλάτα διαίτης με μακαρόνια

salata-kalokairini-droseri-aggouri-ntomata-giaourti-turi-krema-suntages-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Τι θα χρειαστείς:



 

  • Μισό κιλό μακαρόνια πένες
  • Μία μεγάλη ντομάτα
  • Ένα μεγάλο αγγούρι
  • Μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • Ένα μικρό καρότο
  • Μία συσκευασία τυρί κρέμα light
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Για περισσότερες εύκολες και νόστιμες σαλάτες πάτα εδώ

 

 

 

Διαδικασία

zumarika-salata-droseri-kalokairini-suntages-eisaimonadikigr

 

Βάλε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό και βράσε τα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Απόσυρε από τη φωτιά και ξέπλυνε τα στο σουρωτήρι μέχρι να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν άσε τα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσεις με τα υπόλοιπα υλικά.

Πλύνε καλά τη ντομάτα και κόψε τη σε μικρά κομματάκια. Θέλουμε και το ζουμί της ντομάτας για τη συνταγή οπότε φρόντισε να τη κόψεις απαλά. Καθάρισε καλά το αγγούρι και κόψε το όπως τη ντομάτα. Έπειτα καθάρισε και το καρότο και τρίψε το στον τρίφτη σε πολύ αδύνατα κομματάκια.

Αφού τελειώσεις με τα λαχανικά, πάρε τα μακαρόνια και πρόσθεσε τους το γιαούρτι και όλη το τυρί κρέμα. Πασπάλισε τα με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Ρίξε και στο τέλος τα κομμένα λαχανικά και ανακάτεψε τα πάλι όλα μαζί.

Η δροσερή και νόστιμη σαλάτα διαίτης με μακαρόνια είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Μπορείς να τη σερβίρεις σε όποιο τραπέζι θέλεις για να εντυπωσιάσεις τους πάντες ή γίνεται ένα πολύ νόστιμο βραδινό ή μεσημεριανό για τώρα το καλοκαίρι.

Αν θες μπορείς να το συνοδεύσεις και με άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου, όπως βραστά κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ελιές, πιπεριές, καλαμπόκι και ότι άλλο σου αρέσει. Επίσης, η φέτα σε κομματάκια είναι μία καλή επιλογή. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια αλλά και για τους αγαπημένους σου φίλους.

 

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr