psomi-gemisto-special-mageiriki-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Γεμιστό ψωμάκι special

Φτιάξε και εσύ το πιο νόστιμο γεμιστό ψωμάκι. Η συνταγή για νόστιμο γεμιστό ψωμί που θα σε ξετρελάνει και δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις.

 

Γεμιστό ψωμάκι

psomi-gemisto-sintagi-diatrofi-special-eisaimonadikigr

 

Γεμιστό ψωμάκι σαν πίτσα έχεις δοκιμάσει ποτέ σου; Αν όχι, τότε ετοιμάσου να φτιάξεις και εσύ το πιο νόστιμο ψωμί που θα λατρέψουν οι πάντες.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το κάνεις.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το γεμιστό ψωμάκι:



 

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμάρια μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/2 κούπα πιπεριά πράσινη
  • 1/2 κούπα πιπεριά κόκκινη
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο, ότι έχετε  σε σκληρό τυρί
  • 1  κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα  καυτερή , αν σας αρέσουν τα πικάντικα.
  • Και μία φόρμα με τρύπα στην μέση αντικολλητική  (Αν δεν έχετε βάλτε σε μια στρογγυλή  μια μπαλίτσα από  λαδόκολλα στην μέση.)

 

 

 

Εκτέλεση

gemisto-psomi-special-eisaimonadikigr

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στην μέση και μετά στο χλιαρό νερό διαλύουμε  την μαγιά και την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην λακκουβίτσα που έχουμε , έπειτα ρίχνουμε τα αυγά (που τα έχουμε χτυπήσει  με ένα πιρούνι) μαζί με το αλάτι σε ένα μπολάκι .

Τα ζυμώνουμε καλά και μετά ρίχνουμε και τις δύο  κουταλιές λάδι και το ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε μια ζεστή άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα. Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη εμείς κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στον πάτο της φόρμας αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη και ανακατεύουμε το τυρί μαζί με τις πάπρικες.

Μετά από μια ώρα παίρνουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει  και το βάζουμε στο τραπέζι και το πλάθουμε ένα μακρύ μπαστούνι. Το κόβουμε σε 24 ίσια κομμάτια. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα περνάμε από το μείγμα του τυριού και τα στρίβουμε ελαφρά και τα βάζουμε με σειρά στην φόρμα, έτσι που να δείχνει στο τέλος ένα στεφάνι . Το αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για μια ώρα  και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς πάνω κάτω  αντιστάσεις για 30 -35 λεπτά  αναλόγως τον φούρνο.

Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και το γυρνάμε ανάποδα μέσα σε μια πιατέλα. Μπορείς να γεμίσεις το ψωμί σου με ότι υλικά εσύ προτιμάς.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr