spitiki-lak-me-mono-duo-ilika-mallia-eisaimonadikigr

Δημιούργησε τη δική σου σπιτική λακ με μόνο δύο υλικά

Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λακ με μόνο δύο υλικά; Δημιούργησε τη δική σου λακ και τέρμα οι σπατάλες και τα χημικά.

 

Ως γυναίκες, είμαστε αναγκασμένες να χρησιμοποιούμε καθημερινά διάφορα προϊόντα ομορφιάς, που είτε είναι πολύ ακριβά, είτε μας κάνουν μεγάλο κακό στο δέρμα και στα κύτταρα μας. Τα περισσότερα από αυτά, περιέχουν χημικά που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας, κάτι που δεν μας αποκαλύπτουν, οι περισσότεροι αισθητικοί και ειδικοί.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα μαλλιά μας , θέλουμε πάντα να φαίνονται υγιή και περιποιημένα. Τι γίνεται όμως με τις διάφορες λακ που χρησιμοποιούμε για να τα φτιάξουμε; Γνωρίζεις πόσα χημικά έχει μέσα η αγαπημένη σου λακ και τι κακό προκαλούν;

Λογικά επειδή καμία μας δεν ξέρει τις επιπτώσεις των καλλυντικών και γενικά των προϊόντων ομορφιάς, έψαξα και σου βρήκα τη λύση. Φτιάξε μόνη σου σπιτική λακ και δεν θα έχεις κανέναν κίνδυνο.

 

 

 

 

 

Σπιτική λακ με δύο μόνο υλικά

lak-spitiki-mallia-eisaimonadikigr

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:

 

  • Ένα μπουκαλάκι για σπρέι της επιλογής σου
  • 200 ml αποσταγμένο νερό
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

 

 

Προαιρετικά: Λίγο από το αγαπημένο σου άρωμα ή κάποιο αιθέριο έλαιο με άρωμα

 

 

 

 

Για περισσότερες ”σπιτικές κατασκευές” πάτα εδώ



 

 

 

 

Φτιάξε τη δική σου λακ

lak-mallion-spitiki-aroma-eisaimonadikigr

 

 

Βάλε σε ένα μπολ, το αποσταγμένο νερό και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη. Ανακάτεψε καλά το νερό με τη ζάχαρη άχνη. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως μέσα στο νερό.

Αφού διαλυθεί καλά η ζάχαρη, βάλε και ελάχιστο από το άρωμα σου στο μείγμα ή κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σου για να μυρίζει ωραία. Προσωπικά προτιμώ το άρωμα γιατί το έλαιο μπορεί να σου λαδώσει τα μαλλιά.

Τέλος, ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί και βάλε το μείγμα της λακ μέσα στο μπουκαλάκι που έχεις επιλέξει. Η λακ σου είναι έτοιμη για χρήση χωρίς να επιβαρυνθείς από περιττά χημικά.

 

Tip: Αν θέλεις ένα πιο δυνατό κράτημα, πρόσθεσε και άλλη ζάχαρη άχνη. Κράτησε τη λακ σε θερμοκρασία δωματίου και όχι σε κάποιο πολύ ζεστό χώρο. Φρόντισε να την ανακινείς καλά πριν τη χρησιμοποιήσεις.

 

 

 

 

Καλή επιτυχία!

 



Post Author: Eisaimonadikigr