krema-vanilia-spitiki-sintages-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Σπιτική κρέμα βανίλια σαν άνθος αραβοσίτου

Φτιάξε τη δική σου σπιτική κρέμα βανίλια που είναι κατάλληλη για τα περισσότερα γλυκά και εντυπωσίασε τους πάντες με το ταλέντο σου.

 

Σπιτική κρέμα βανίλια

vanilia-spitiki-krema-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Απ’ότι θυμάμαι μία πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού, αποφάσισα να φτιάξω ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά που πάντα μου έφτιαχνε η μητέρα μου. (Δες εδώ πως μπορείς να το φτιάξεις).

Ωστόσο, μου έλειπε κάτι και αυτό ήταν η κρέμα. Η μητέρα μου έβαζε αυτά τα φακελάκια με άνθος αραβοσίτου, αλλά εγώ ήθελα κάτι πιο σπιτικό χωρίς χημικά και πρόσθετη ζάχαρη. Έτσι, ρώτησα τον καθηγητή μου τότε, της ζαχαροπλαστικής και μου έδωσε μία από τις πιο εύκολες κρέμες βανίλιας που έχω φτιάξει ποτέ.

Η συγκεκριμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γλυκά, όπως είναι το γαλακτομπούρεκο, το cheesecake, το προφιτερολ, τα σουδάκια και άλλα πολλά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις. Φαντασία χρειάζεται.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τη κάνεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



 

  • Δύο αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • Λίγο λεμόνι
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ

 

 

Διαδικασία

krema-glika-vanilia-diatrofi-sintages-spitiki-eisaimonadikigr

Βάλε το γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί λίγο. Το γάλα πρέπει απλά να ζεσταθεί και όχι να βράσει. Αφού βράσει για δύο λεπτά, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ελάχιστο λεμόνι.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στο μάτι της κουζίνας για έξι λεπτά σε μέτρια φωτιά και τέλος ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον  δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει λίγο. Αφού πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σε κάποιο δροσερό μέρος για δεκαπέντε λεπτά για να κρυώσει λίγο.

Η κρέμα μας είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε. Εγώ προσωπικά , τη βάζω σε μπολάκια μέσα στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες και τη τρώω έτσι ή τρίβω λίγο μπισκότο από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr