loukoumades-gemistoi-me-sokolata-glika-zaxaroplastiki-diatrofi-zimes-eisaimonadikigr

Ονειρεμένοι λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα και μαρμελάδα

Οι πιο νόστιμοι λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα και μαρμελάδα της επιλογής σου για κάθε ώρα της ημέρας και για όλες τις περιστάσεις.

 

Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα

gemistoi-loukoumades-me-sokolata-kai-marmelades-zimes-glika-zaxaroplastiki-sintages-eisaimonadikigr

Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτούς τους ονειρεμένους λουκουμάδες που είναι γεμιστοί με σοκολάτα και ότι μαρμελάδα επιθυμείς, για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Φτιάξε τους και θα με θυμηθείς. Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται με λόγια.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τους λουκουμάδες:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι ζεστό γάλα της επιλογής σου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα σόγιας ή κάποιο άλλο φυτικό )
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μία μαλακή ζύμη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση σοκολάτας:

  • Μαύρη σοκολάτα
  • Κάποια αγαπημένη σου μαρμελάδα

 

 

 

 

 

Διαδικασία

loukoumas-gemistos-me-sokolata-marmelades-meli-siropia-glika-loukoumades-gemistoi-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τα βήματα για να φτιάξουμε αυτό το αγαπημένο γλυκό, είναι πολύ εύκολα και γρήγορα. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας 2 λεπτά το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και όχι πολύ ζεστό. Με το που ζεσταθεί, πρόσθεσε μέσα τη μαγιά και ανακάτεψε το μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί καλά η μαγιά, ρίξε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, πρόσθεσε το μπεικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Ρίξε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, μέσα στο μείγμα του γάλακτος και ανακάτευε συνεχόμενα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Θα δεις εσύ πόσο αλεύρι θα χρειαστείς, αναλόγως με τη ζύμη.

 

Για περισσότερα γλυκά δες εδώ

 

Μόλις γίνει μία ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε, τη σκεπάζουμε με διάφορα πανιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μετά από 1 ώρα,βάλε αρκετή ποσότητα ηλιελαίου σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει καλά, πάρε ένα κουτάλι και ρίξε κουταλιές κουταλιές, τη ζύμη σε μπαλάκια. Οι λουκουμάδες μας είναι έτοιμοι, μόλις ροδίσουν αρκετά. Σέρβιρε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι.

 

Για περισσότερες vegan συνταγές δες εδώ

 

Έπειτα, συνεχίζουμε με τη γέμιση μας, που είναι πολύ απλή. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ένα μικρό μπολ, αφού τη κόψουμε κομματάκια και έτοιμη.

Παίρνουμε έναν, έναν τους λουκουμάδες και τους ανοίγουμε μία μικρή τρύπα και γεμίζουμε λιωμένη σοκολάτα ή με κάποια μαρμελάδα.

Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη, μέλι, ξηρούς καρπούς, παγωτό, διάφορα σιρόπια, σπασμένα μπισκότα αλλά και φρούτα. Βάλε φαντασία και απογείωσε τους λουκουμάδες σου.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia