omeleta-fournou-me-loukaniko-kai-kefalograviera-auga-sintages-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και κεφαλογραβιέρα

Μία εύκολη ομελέτα φούρνου με λαχταριστά λουκάνικα και κεφαλογραβιέρα. Θα τη λατρέψεις και θα θέλεις να τη φτιάχνεις συνέχεια.

 

Ομελέτα φούρνου

omeleta-auga-fournou-loukaniko-kefalograviera-turi-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Σιγά τα αυγά! Οι ομελέτες αποτελούν το πιο γρήγορο και το εύκολο γεύμα. Είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες οι παραλλαγές. Τι  άλλο θέλετε.

 

 

Τι θα χρειαστείς για την ομελέτα φούρνου:



 

Υλικά για 3 -4 άτομα:

  • 10 αυγά
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 400 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο,κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

 

 

 

Εκτέλεση

omeleta-fournou-me-kefalograviera-kai-loukanika-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές ροδέλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση ηλιέλαιο για να μην είναι πολύ βαριές. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το παραπάνω λάδι και τις στρώνουμε σε ένα ταψί μέτριο αλλά βαθύ.

 

Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι (λίγο) και πιπέρι και τα περιχύνουμε πάνω από τις πατάτεςΣυμβουλή: Για να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα , την ώρα που χτυπάτε τα αυγά μπορείτε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι γάλα.

 

Για περισσότερες νόστιμες  αλμυρές συνταγές πάτα εδώ

 

Μετά,κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και την σκορπίζουμε πάνω στα αυγά. Κόβουμε και το λουκάνικο σε χοντρές ροδέλες και το βάζουμε και αυτό από πάνω από το μείγμα της ομελέτας. Το ίδιο κάνουμε  και με τις πιπεριές, αλλά πρέπει να τις κόψετε λίγο πιο αδύνατες, διότι αν τις κόψετε χοντρές δεν θα ψηθούν εύκολα και γρήγορα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  και την ψήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Όταν δείτε πως η ομελέτα είναι έτοιμη ,(ροδοκόκκινη) ,την βγάζετε από τον φούρνο και την κόβετε σε κομμάτια της επιλογής σας. Η ομελέτα μας είναι έτοιμη να φαγωθεί.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό θέλετε στην ομελέτα σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα λίγο τριμμένο κολοκύθι είναι ότι πρέπει σε συνδυασμό με τις φρεσκοψημένες πατάτες. Για τους πιο απαιτητικούς, προτείνω φρέσκια ντομάτα τριμμένη πάνω από την ομελέτα, όταν ψηθεί για περισσότερη νοστιμιά.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr