palia-keria-dimiourgia-liosimo-eisaimonadikigr

Ξαναδημιούργησε τα παλιά κεριά σου χωρίς να τα πετάξεις

Όλες μας έχουμε στο σπίτι μας κάποιο παλιό κερί και δε ξέρουμε τι να το κάνουμε. Μην ανησυχείς, σου έχω λύση. Ξαναδημιούργησε τα παλιά κεριά σου χωρίς κόπο.

 

 

Παλιά κεριά και δημιουργία

keria-kataskevi-palia-idees-dimiopurgies-spitikes-liseis-ftiaxto-moni-sou-eisaimonadikigr



Όλοι έχουμε στο σπίτι κεριά που έχουν λιώσει και λυπούμαστε να τα πετάξουμε, ή πόσες φορές έχουμε κρατήσει λαμπάδες από τις γιορτές και στο τέλος τα πετάμε;
Γιατί λοιπόν να μην τα αξιοποιήσουμε, φτιάχνοντας κάτι δικό μας που θα διακοσμεί τον χώρο μας ή να το δωρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα;

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τα παλιά κεριά:

  • Ένα μπεν μαρί
  • Διάφορα φιτίλια
  • Κομμάτια από παλιά κεριά
  • Ένα καλούπι
  • Λίγο ηλιέλαιο

 

 

 

Διακόσμηση

palia-keria-spitika-dimiourgia-eisaimonadikigr

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε μπόλικη φαντασία. Μπορείτε να χρωματίσετε το κερί σας με χρώματα ρούχων ή ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να βάλετε πέτρες, κοχύλια ,χάντρες, αποξηραμένα λουλούδια ή φλούδες από φρούτα μέσα στο κάθε κερί.
Ωραία ιδέα είναι να βάλετε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ή λίγη κανέλα ,λίγο καφέ, ακόμα και κακάο σε σκόνη. Έτσι το κερί μας, θα μοσχοβολάει και θα μας φτιάχνει την διάθεση.

 

 

 

Διαδικασία

keria-spiti-palia-kataskevi-dimiourgia-xompi-eisaimonadikigr

Στο Μπεν Μαρί τοποθετούμε τα παλιά μας κεριά,σημαντικό είναι να μην μπει καθόλου νερό μέσα. Μέχρι να λιώσουν διαλέγουμε ποιο θα είναι το καλούπι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Και εδώ έχουμε δεκάδες επιλογές όπως μια φόρμα σιλικόνης ή αλουμινένια μιας χρήσης ποτήρια, ή γυάλινα βαζάκια κλπ. Στη συνέχεια,αλείφουμε με λίγο λάδι το καλούπι μας για να ξεφορμάρει εύκολα.

 

 

Για περισσότερες έξυπνες συμβουλές πάτα εδώ και εδώ

 

 

 

Μόλις λιώσει το κερί το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Παίρνουμε το φιτίλι και τυλίγουμε την άκρη του σε ένα πιρούνι. Τοποθετούμε την βάση του στον πάτο του καλουπιού και ρίχνουμε λίγο κερί λιωμένο να κολλήσει και στερεώνουμε το πιρούνι ώστε η άκρη του φιτιλιού να μην μπει μέσα. Ρίχνουμε το υγρό κερί στο καλούπι μας χωρίς να το γεμίσουμε μέχρι πάνω. ( κρατάμε λίγο λιωμένο κερί στην άκρη γιατί αν δούμε κάποια ατέλειά όταν αρχίσει να κρυώνει να μπορούμε να το διορθώσουμε συμπληρώνοντας λίγο από πάνω ).Αφήνουμε την φόρμα ένα 24ωρο να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο να το χαρούμε.

 

Post Author: Eisaimonadikigr