omeleta-fournou-sintages-diatrofi-auga-manitaria-laxanika-eisaimonadikigr

Νόστιμη και υγιεινή ομελέτα φούρνου

Νόστιμη ομελέτα φούρνου για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Η πιο υγιεινή ομελέτα φούρνου για να τη φτιάξεις για εσένα και τους αγαπημένους σου.

 

Έχω αρχίσει τώρα τελευταία και ψάχνω πάρα πολλές υγιεινές συνταγές μήπως και αλλάξω λίγο τις διατροφικές μου συνήθειες. Ωστόσο, μιας και έχω βρει τόσες πολλές, είπα να κάνω και εγώ κάποιες με δικές μου παραλλαγές διότι κάποιες από αυτές δεν ήταν και πολύ του γούστου μου.

Έτσι, βρήκα αυτή την υπέροχη ομελέτα φούρνου και την έφτιαξα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτή τη καταπληκτική ομελέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

Υγιεινή ομελέτα φούρνου

fournos-omeleta-ugieini-auga-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr



Τι θα χρειαστείς:

 

  • Πέντε αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Μία πράσινη πιπεριά
  • Μία κίτρινη πιπεριά
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια
  • Ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 ντοματίνια
  • Μία κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Μία κουταλιά της σούπας γάλα

 

 

Εκτέλεση

pita-fournou-omeleta-auga-sintages-mamas-diatrofi-eisaimonadikigr

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάσε μέσα τα αυγά και ανακάτεψε τα καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα στα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το γάλα. Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα.

Έπειτα, κόψε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και βάλε τα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τσιγάρισε τα για ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια, πρόσθεσε και τα μανιτάρια, αφού τα πλύνεις καλά. Αν θέλεις κόψε και μία πατάτα σε φέτες και τσιγάρισε τη και εκείνη μαζί με όλα τα λαχανικά για πέντε με δέκα λεπτά. Αν δεν σου αρέσει η πατάτα, απλά παρέλειψε τη.

 

Για περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές πάτα εδώ

 

Αφού τσιγαριστούν τα υλικά μας, τα αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε ένα μεσαίο ταψάκι. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο ταψί και αφού κρυώσουν τα ψημένα λαχανικά, τα βάζουμε και εκείνα μέσα στο ταψάκι μαζί με το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για δέκα με δεκαπέντε λεπτά, αναλόγως τον φούρνο μας.

Τέλος, κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και στολίζουμε την ομελέτα.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia