Λαχταριστή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα για όλες τις περιστάσεις

Ετοιμάσου να απολαύσεις τη πιο νόστιμη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Για όλες τις περιστάσεις.

 

Μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα

milopita-me-karamelomena-kremmidia-tartes-keik-glika-zaxaroplastiki-mila-eisaimonadikigr

Καθώς έψαχνα για ένα γρήγορο αλλά και διαφορετικό γλυκό, έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη υπέροχη μηλόπιτα. Εκτός από ιδιαίτερα νόστιμη, είναι και πολύ εύκολη και μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις ώρες της ημέρας. Με τον καφέ, με το τσάι σας, σαν γλυκό μετά το μεσημεριανό αλλά και σε γιορτές ή συναντήσεις με φίλους και συγγενείς.

Τα καραμελωμένα μήλα του δίνουν μία παιχνιδιάρικη νότα και τη κάνουν μοναδική.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτή τη λαχταριστή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τα καραμελωμένα μήλα:

 

  • 2 μήλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη μηλόπιτα:

 

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι της επιλογής σου (δεν έχει σημασία το είδος και η γεύση)
  • 1 μήλο πολτοποιημένο
  • 2 βανίλιες

 

 

 

 

 

Διαδικασία

milopita-anapodi-me-karamelomena-mila-keik-pites-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Η συνταγή μας έχει πολύ απλά βήματα που αν τα ακολουθήσεις, θα φτιάξεις τη πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Είναι σίγουρο ότι αφού τη φτιάξεις μία φορά, θα τη λατρέψεις και θα θέλεις να τη φτιάχνεις συνέχεια.

Για αρχή, κόψε τα μήλα σε μικρά κομματάκια ή φέτες και βάλε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, ρίξε και τη ζάχαρη και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι τα μήλα να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις καραμελώσουν καλά, ρίξε τα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι, αφού το βουτυρώσεις.

Στη συνέχεια πάρε το μήλο που έχεις για τη μηλόπιτα και αφού το καθαρίσεις καλά, πολτοποίησε το στο μπλέντερ μέχρι νa γίνει σαν κρέμα (αν δεν έχεις μπλέντερ, βράσε το για 5 λεπτά να μαλακώσει και λιώσε το με ένα πιρούνι). Ρίξε μέσα στο μήλο, τη κανέλα και τις βανίλιες και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Έπειτα ρίξε μέσα σε μία μεγάλη γαβάθα τα αυγά και χτύπησε τα καλά με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε τα καρύδια, το πολτοποιημένο μήλο και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώσε το μείγμα της μηλόπιτας πάνω στα καραμελωμένα μήλα και ψήσε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις είναι έτοιμη, ξεφόρμαρε ανάποδα τη μηλόπιτα και στόλισε με ζάχαρη άχνη, παγωτό, φρούτα ή μαρμελάδα της επιλογής σου.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia