krepes-me-mpesamel-kai-tiria-mpeikon-bacon-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Κρέπες στον φούρνο γεμιστές με κρέμα , αλλαντικά και πολλά τυριά

Οι πιο νόστιμες κρέπες στον φούρνο με κρέμα μπεσαμέλ, λαχταριστό μπέικον και διάφορα τυριά. Δοκίμασε τες και δεν θα χάσεις.

 

Κρέπες στον φούρνο με κρέμα μπεσαμέλ

krepes-ston-fourno-gemistes-me-mpeikon-kai-turia-mpesamel-mageiriki-eisaimonadikigr

Οι αγαπημένες μου κρέπες στον φούρνο γεμιστές με μπεσαμέλ, μπέικο και τυριά, ήρθε εδώ να σε ενθουσιάσει. Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ αυτές τις υπέροχες κρέπες που είναι το κατάλληλο πιάτο για έναν μπουφέ, ως ορεκτικό, σε πάρτι αλλά και για ένα τραπέζι με φίλους και συγγενείς. Κάνε τις δικές σου κρέπες με τις δικές σου παραλλαγές και θα έχεις το απόλυτο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας.

Είτε ως πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ως γλυκό, θα τις λατρέψεις και θα τις κάνεις συνέχεια.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τις κρέπες:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμάρια βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250-300 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Τυριά για το τέλος

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

gemistes-krepes-me-mpeikon-kai-mpesamel-tiria-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε φτιάχνοντας τις κρέπες. Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, μαζί με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχει μία μέτρια υφή η ζύμη μας. Πρέπει να είναι τόσο αραιή, όσο να μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα τηγάνι. Συνέχισε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

Βάλε τη ζύμη για τις κρέπες μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να τελειώσουμε με τη μπεσαμέλ. Με αυτόν τον τρόπο, οι κρέπες μας θα γίνουν πιο τραγανιστές.

Συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και έπειτα βάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια και το γάλα σιγά σιγά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και τέλος τους κρόκους των αυγών. Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη μόλις σφίξει το μείγμα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Μετά παίρνουμε το μπέικον και αφού το κόψουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας, το τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά με λίγο βούτυρο ή λάδι μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Το προσθέτουμε μέσα στη μπεσαμέλ και τέλος ρίχνουμε μέσα και τα τυριά μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τις κρέπες μας, ρίχνοντας λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μιάμιση κουταλιά με μία κουτάλα από τη ζύμη μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

krepes-fournou-zimi-ilika-sintages-mpeikon-turia-eisaimonadikigr

Μόλις είναι έτοιμες οι κρέπες μας, τις γεμίζουμε μία μία με το μείγμα από τη μπεσαμέλ και τα τυλίγουμε σε ρολάκια και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη.

Τέλος, ρίξε από πάνω τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι κρέπες.

Οι κρέπες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσεις!

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να σερβίρεις το συγκεκριμένο πιάτο με τη σαλάτα που προτιμάς, είτε με κάποια σος από γιαούρτι.
  • Εκτός από μπέικον, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο μείγμα κάποιο λαχανικό της επιλογής σου, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια φρέσκο ή ξερό, πιπεριά και ότι άλλο επιθυμείς.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia