kreatopita-pites-sintagi-kreas-kouzina-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr

Ζουμερή και εύκολη κρεατόπιτα

Φτιάξε και εσύ την πιο εύκολη και πιο ζουμερή κρεατόπιτα που υπάρχει. Με φρέσκα υλικά και εύκολη προετοιμασία που θα απογειώσει τη πίτα.

 

Ζουμερή και λαχταριστή κρεατόπιτα

pites-kreatopita-fulla-sfoliata-diatrofi-eisaimonadikigr



Χθες το πρωί πέρασα τυχαία από τον φούρνο της γειτονιάς μου και δεν κρατήθηκα. Μπήκα μέσα και μύρισα όλες τις μυρωδιές που προσφέρει αυτό το καταπληκτικό μέρος. Κουλουράκια, ψωμί, σφολιάτες, γλυκά…τα πάντα όλα είχε αυτός ο φούρνος.

Ωστόσο, μία μυρωδιά μου κίνησε τη περιέργεια. Μύρισα κρεατόπιτα. Αυτή τη ζουμερή πίτα που κάθε δαγκωματιά σημαίνει και έρωτας. Έτσι μιας και είχα αρκετά χρόνια να τη δοκιμάσω, είπα να αγοράσω ένα κομμάτι.

Δεν έμεινα όμως εκεί μιας και πήγα σπίτι μου και έφτιαξα την ολόδικη μου τεράστια και λαχταριστή κρεατόπιτα. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τη κάνεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

Τι θα χρειαστείς:

 

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Μισό κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κουτί ντομάτα πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

 

 

Διαδικασία

kreatopita-nostimi-zoumeri-pita-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Βάλε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, πρόσθεσε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα, το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψεις, και το σκόρδο. Ψήσε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει.

Στη συνέχεια τρίψε σε κομματάκια τους δύο κιμάδες και βάλε τους μαζί στη κατσαρόλα για να τσιγαριστούν. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήσε με το κόκκινο κρασί και άσε το για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ψιλόκοψε τη ντομάτα και πρόσθεσε τη και αυτή στο μείγμα.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Τέλος, βάλε τον πελτέ ντομάτας και πρόσθεσε και ένα ποτήρι νερό. Βάλε και τη ζάχαρη και άφησε το να βράσει για είκοσι με τριάντα λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Μόλις ρουφήξει όλα τα υγρά του, άσε τον κιμά στην άκρη.

Ύστερα, λάδωσε ένα ταψί και άπλωσε του πάνω τα μισά φύλλα σφολιάτας. Βάλε μέσα στα φύλλα τον κιμά και σκέπασε με τα υπόλοιπα. Χτύπησε 2 αυγά και βάλε τα πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-20 λεπτά αναλόγως τον φούρνο μας.

Καλή επιτυχία! 

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia