tirokroketes-me-kaseri-graviera-sintages-tiri-diatrofi-eisaimonadikigr

Εύκολες τυροκροκέτες με γραβιέρα και κασέρι

Νόστιμες και εύκολες τυροκροκέτες με γραβιέρα και κασέρι για εσένα και αυτούς που αγαπάς. Τόσο υπέροχες που θα τις ερωτευτείς.

 

 

Εύκολες τυροκροκέτες με γραβιέρα και κασέρι

tiria-tirokroketes-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένεια σας με αυτό το ωραίο και απλό πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό με μια δροσερή σαλάτα, ως μεζέ που θα συνοδεύσει την μπύρα ή το κρασί σας, είτε ως ένα ωραίο πιάτο στο τραπέζι ή το πάρτι σας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί εξάλλου σε τραγανές κροκέτες από λιωμένο τυρί; Λαχταριστό σε κάθε μπουκιά. Γρήγορο και χωρίς πολλά υλικά. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια απόλαυση για εμάς και τους αγαπημένους μας με λίγα χρήματα!

 

 

Τι θα χρειαστείς για τις τυροκροκέτες:



 

  • 200 γραμμάρια κασέρι ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας μας
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα της αρεσκείας ή άλλο αλμυρό τυρί που προτιμάμε αρκεί να λιώνει
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα (προεραιτικα)
  • Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

Διαδικασία

tirokroketes-sintagi-tiria-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Για να δούμε πως θα φτιάξουμε,αυτή την ενοχή απόλαυση. Στον κάδο του μίξερ,ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού,βάζουμε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε,μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Όταν έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο του στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κασέρι και την γραβιέρα μας,προσθέτουμε τις κουταλιές του αλευριού μας και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα μας. Ανακατεύουμε καλά. Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε την μαρέγκα μας στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Μόλις ανακατεύουν τα υλικά μας, πρέπει να έχουν μια μέτρια υφή στην ζύμη μας. Τα πάθουμε σε μπαλάκια η σε μακρόστενα μπαστούνια,με όποιο τρόπο προτιμάμε.

 

Για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές πάτα εδώ

Σκεπάζουμε το μείγμα μας με λαδόκολλα η μία καθαρή πετσέτα. Και αφήνουμε για μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις περάσει η ώρα της αναμονής, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο ή το ηλιέλαιο μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τις κροκέτες μία μία μέσα στο ζεστό λάδι και μόλις αρχίζουν και παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr